Turnaj ve streetbalu 2009

Po roce nastal čas změřit si opět síly v již tradičním 9. ročníku Turnaje ve streetbalu, který se uskutečnil v neděli 4.října 2009 na hřišti Pastviny v Komíně. Ráno bylo sice mrazivé, ale postupně přibývalo sluníčka a na hřišti převládala pohodová atmosféra, provázená špetkou napětí, jak si který tým povede a s kým se kdo potká ve skupině.

Herní systém, který sestával ze dvou tabulek, zajišťoval všem týmům možnost sehrát zápas každý s každým ve své skupině, což se dalo zrealizovat jen díky tomu, že se hrálo na dvou hřištích současně. Poté následovalo klání o páté až deváté místo, semifinále a finále.

Na hřišti se utkala mužstva různého věku a různého složení. Objevily se tu názvy týmů, které známe již z minulých let, ač mnohdy v jiné sestavě, jako Kings of Blackfield, AND 1, Mr. Henky, jež musel během hry pro zranění vystřídat kapitánku a nahradit ji sedmiletým Lukášem Punčochářem, který odváděl skvělé výkony a na konci klání si odnesl cenu pro nejmladšího účastníka. Dále tu byly manželské týmy, které povzbuzovala a o přestávkách občerstvovala jejich dítka, novinkou byly Socky, složené ze tří třináctiletých dívek, které svoje nedostatky v technice hry mnohonásobně převyšovaly bojovností a chutí zahrát si, a milým překvapením byla účast Pouliční směsi, která se na turnaj dostavila až z Olomouce a domů si odvezla zasloužené stříbrné medaile. První místo vybojovali místní Sobi, kteří převyšovali ostatní družstva nejen výškově, ale i počtem hráčů, a v neposlední řadě i herními zkušenostmi. Po zásluze tak získali zlaté medaile, pohár, nealkoholické šampaňské a kapitán si odnesl hodinky Rotax.

Kromě jmenovaných si navíc každý tým vybral jednu z věcných cen, které do turnaje věnovali sponzoři, takže někdo odcházel z turnaje se štanglí salámu, jiný zase s vitaminovým košem, někdo si osladil odpoledne cukrovinkami od pana cukráře. Součástí rovněž bylo občerstvení pro každé družstvo. Ředitelkou turnaje byla kapitánka Socek Veronika Vaňková, jež musela stíhat organizační záležitosti i samotnou hru a oboje zvládala výborně.

Akci pořádala Česká tábornická unie Tábornický klub Sokoli ve spolupráci s městskou částí Brno – Komín za podpory:

  • Marie Beránkové - Ovoce a zelenina na ulici Hlavní
  • Tomáše Novotného – Brněnka rovněž na ulici Hlavní
  • Miroslava Šimka – Cukrárna na ulici Svratecká.

Všem výše jmenovaným patří velký dík za zdařilý průběh a podporu akce.
Fotky z turnaje jsou k dispozici taktéž na stránkách: http://www.ctujm.cz


1. Sobi kap. Martin Kabrna
2. Pouliční směs kap. Petr Titz
3. Manželata pacholata kap. Monika Velešíková
4. AND 1 kap. Antonín Opletal
5. IŠTOPA Brno kap. Lukáš Paulen
6. Swingáči kap. Eva Beranová
7. Filadelfija Flajrs kap. Jan Hrdlička
8. Mr. Henky kap. Zuzana Pospíšilová
9. Kings of Blackfield kap. Ondřej Pokorný
10. Socky kap. Veronika Vaňková

Organizátoři turnaje:
Pavel a Veronika Vaňkovi
e-mail:sivakvanek@seznam.cz



Pozvánka

Zpět na hlavní stránku