9. ročník Čištění řeky tentokráte opět Říčky v Mariánském údolí

25. Měsíce zelené trávy 2009

Holahej přátelé,
zde je krátký souhrn akce pod tímto názvem.

Akce se účastnilo 23 pracantů s plným nasazením. A kdo to byl jmenovitě?


Lukyn, Pardál, Dava, Kela, Zuzka, Douža, Šála, Fanny, Sivákovi rodinka ve složení Sivák + Kača + Verča + Terka, Jura a Jura, Vilda a Terka, Kašpi, Staňa, Daw, Petra. Pavol, Laďa, Mata a nevím nevím, jetsli jsem na někoho nezapomněl

A co jsme udělali?


Podařilo se nám za 3 hodiny práce vyčistit oba dva břehy, řeku samotnou a přilehlou cestu v úseku od točny autobusů až po hráz prvního rybníka. Dále jsme též zlikvidovali skládku, která byla u točny autobusů na pravém břehu Říčky – chvalme Kelu a Zuzku za jejich precizní prácičku. Jsme prostě machři! Zvláštní hold patří Pardálovi a Lukynovi, kteří na závěr pak při divoké jízdě na tatrovce vše na korbu naházeli. A též Sivákovi a jeho rodince, kteří byli tradičně nejpočetněji zastoupeni a také odvedli opět tradičně mooooc práce.

A výsledek?


Odpadky jsme naplnili okolo 60 velkých pytlů. Z řeky jsme vytahali také spoustu naplaveného dřeva. Velká nákladní Tatrovka byla po vrch naplněná a museli jsme to tam pěkně skládat, aby se tam vše vešlo.

Po práci jsme se posilnili v Eldorádu a pak jsme odpočívali na louce u naší čistotou se skvoucí Říčky a taky si zahráli mezigenerační fotbálek, ve kterém se blýskly dvě nadějné fotbalové hvězdy Verča a Barča.

Celá akce se uskutečnila ve spolupráci s Povodím Moravy a městskou částí Brno Líšeň.

Opět za rok touto dobou se Vás těší TK Sokoli Brno.

Zpět na hlavní stránku